zondag 7 augustus 2005

Zet Nasdaq topprestatie voort?

De Amerikaanse Nasdaq-index bevindt zich vanaf mei in een stijgende trend. De onderkant van dit opwaartse trendkanaal heeft vier raakpunten; de bodems (op slotbasis) in april, juni en juli. De bovenkant van dit trendkanaal heeft slechts 1 raakpunt, namelijk de top die begin juni op de borden werd gezet. Het feit dat er slechts 1 raakpunt is, maakt de betrouwbaarheid (voorlopig) minder groot.

In de afgelopen maanden heeft de Nasdaq diverse horizontale weerstandsniveaus doorbroken, waaronder het hoogste peil sinds medio 2001 op 2180 punten. Sindsdien heeft de schermenbeurs zijn opmars verder voortgezet, waarbij er woensdag een slotstand van 2216 punten bereikt werd. Waar ligt nu het komende weerstandsniveau?

De Nasdaq heeft nu te maken met twee weerstandsniveaus. Ten eerste de bovenkant van het trendkanaal, dat elke week 18 punten hoger komt te liggen. Ten tweede ligt er horizontale weerstand op 2310 punten, waar medio 2001 een top werd neergezet. Begin september vallen deze twee weerstandsniveaus samen. De Nasdaq is terugvallen en test momenteel de horizontale steun rond 2180 punten, het hoogste peil van eind december 2004. Mocht deze het begeven, dan biedt vervolgens de onderkant van het trendkanaal steun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten