maandag 15 augustus 2005

Spannende week eindigt rond 400

Na enkele zeer rustige weken is de spanning op de beurs weer teruggekeerd. Eind vorige week brak de AEX uit het opwaartse trendkanaal. Diverse fondsen werden uit portefeuille gehaald nadat de steunniveaus het begaven. Het belegde vermogen zakte terug tot € 63.000, het laagste niveau sinds eind juni. Toen de beurs dinsdag de weg omhoog hervond, begonnen we de portefeuille weer aan te vullen. Woensdag kreeg dit een vervolg toen de AEX een spectaculaire rit tot boven de 400 punten maakte.

Een week geleden belandde de AEX in een zijwaarts kanaal. Hierdoor veranderde onze visie op de beurs van positief naar neutraal. Dat rechtvaardigde een voorzichtigere inrichting van de portefeuilles. Wij zagen overigens geen reden om nog sterker te draaien door tegenover onze longposities Turbo’s Short aan te schaffen. Kansen hierop zagen we ook niet.

Woensdag doorschreed de AEX de belangrijke weerstand bij 400 punten. Gelukkig ontdekten we een dag eerder een draai in het sentiment evenals enkele interessante koopkandidaten. Daarom konden we de stijging van de beurs aardig bijbenen.

Voor AEXAlert pakte de doorbraak van de index door de 400 puntengrens uiteraard minder goed uit. Wij zagen ons gedwongen de geschreven callopties met verlies terug te kopen. Daardoor is het resultaat van de portefeuille wat gedaald. Dat is jammer, maar niet erg. Want ruim 19 procent rendement in zeven maanden met een beperkt risico is niets om je voor te schamen, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten