dinsdag 2 augustus 2005

Toppers zorgen voor de weekwinst

Sinds eind vorige week is de AEX nauwelijks van zijn plaats gekomen. Is de stijging van de afgelopen maanden teneinde gekomen of gaat het hier slechts om een adempauze? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. BeursBulletin laat zich uiteraard leiden door de grafieken. Mocht de opgaande trend scheuren vertonen, dan zal hierop actie worden genomen.

Bij BeursBulletin zijn we inmiddels wel iets voorzichtiger gaan beleggen. Want waar we begin deze maand nog voor een ton in de sectorportefeuilles waren belegd, was dit afgelopen woensdag nog slechts € 81.000. Dat beperkt het risico.

Het rendement hoeft er echter niet onder te lijden. Integendeel. Woensdag boekten de sectorportefeuilles zelfs de grootste outperformance (1,6 procent!) ten opzichte van de AEX in hun éénjarige bestaan. De fraaie koerswinsten van Stork, DSM en -vooral- TomTom, die alle met fraaie cijfers kwamen, leverden hier een wezenlijke bijdrage aan. Ik wil nogmaals benadrukken dat wij niet vanuit een fundamentele bril naar aandelen kijken. Wel constateer ik dat de drie genoemde fondsen zich al enige tijd in een krachtige opwaartse trend bevinden.

De zijwaartse beweging van de AEX de afgelopen week pakt uiteraard goed uit voor AEXAlert. Zowel de geschreven calls als de geschreven puts werden minder waard. Hierdoor kon een weekrendement van ruim 2 procent worden binnengetikt en een nieuw jaarrecord worden gevestigd. Minder goed ging het helaas met de Turboportefeuille, die het juist wel van een duidelijke richting moet hebben. Met sinds donderdag naast Google en Corus eveneens een longpositie in de DAX zien we de toekomst echter optimistisch tegemoet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten