donderdag 25 augustus 2005

Grote opruiming bij portefeuilles

De AEX heeft zich niet lang boven de 400 punten kunnen handhaven. Twee weken geleden op donderdag sloot de index nog nipt boven deze grens, maar de vrijdag erna ging het hard de andere kant op.

Natuurlijk had u voor uzelf kunnen besluiten uw positie te handhaven. Maar u moet zich er dan wel heel duidelijk van bewust zijn welk risico u loopt. Het was de laatste twee weken namelijk bepaald niet uitgesloten dat de AEX in augustus ruim boven de 410 punten zou expireren.

Het wordt natuurlijk een ander verhaal als u tegenover geschreven callopties een omvangrijke aandelenpositie aanhoudt. We denken dan aan een bedrag van minimaal € 80.000. In dat geval kan een eventueel verlies op uw opties ruimschoots opgevangen worden door de koerswinst op uw aandelen.

De sectorportefeuilles ontrokken zich eveneens niet aan de opmerkelijke bewegingen van de beurs eind vorige week: sinds twee weken zijn we stevig gaan ruimen. Hierdoor wisten we het verlies op de portefeuilles te beperken en ruim boven de 35 procent te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten