donderdag 4 augustus 2005

AEX doorbreekt de steunlijn

Tot afgelopen dinsdag klom de AEX langzaam maar zeker omhoog. Woensdag kwam de klad er echter in. En vandaag koos de index zelfs duidelijk de weg omlaag. Om zich binnen het trendkanaal te handhaven, was het noodzakelijk dat de AEX op minimaal 396 punten zou sluiten. Hier is de index echter niet in geslaagd. De index sloot op 394,7 punten, zodat we van een neerwaartse doorbraak kunnen spreken.

Door deze doorbraak is de opgaande trend verlaten die eind april werd ingezet. Wij moeten het overigens niet te somber inzien. Van een neergaande trend is nog lang geen sprake. We spreken nu van een trading range met steun op 380 punten en weerstand op 400 punten. Bij 380 punten zette de AEX begin maart een voorlopige top neer. Het naderen van de 400 punten lokte de afgelopen weken winstnemingen uit en geldt als psychologische weerstand.


Over de gehele week bekeken kwam de AEX per saldo nauwelijks van zijn plaats. Dit pakte goed uit voor onze geschreven optieposities op augustus. Met nog ruim twee weken te gaan ziet het ernaar uit dat we de premies op zowel de puts augustus 370 als de calls augustus 410 volledig binnenhalen. Na aftrek van kosten staat de ene positie op € 338 winst en de andere op € 203 winst. De geschreven puts augustus 360 staan inmiddels op een winst van € 323 zodat de openstaande posities het resultaat met 4,3% in een bijna rechte lijn opstuwen naar 20% vanaf 1 januari.

Daar het tot het einde van de handelsdag onduidelijk was of de AEX neerwaarts zou uitbreken, hebben we geen wijziging in onze optieposities doorgevoerd. Abonnees van AEXAlert kunnen er verzekerd van zijn dat ze binnenkort een nieuw advies ontvangen. Nu denken we vooral aan het schrijven van callopties, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de situatie op dat moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten