vrijdag 5 augustus 2005

AEX valt uit opgaande trend

Gisteren sloot de AEX-index op een stand van 394,68 punten. Daarmee verliet de Amsterdamse beursgraadmeter de opgaande trend, waarin het sinds eind april bivakkeerde. Het verlaten van de opgaande trend is voor ons aanleiding om onze positieve visie in te ruilen voor een neutrale visie op de Amsterdamse beurs.

Van paniek is echter nog geen sprake. De AEX bevindt zich namelijk niet in een neergaande trend, maar in een zogenoemde ‘trading range’. De bovenkant hiervan ligt op 400 punten. Dit is een belangrijke psychologische weerstand gebleken en hangt als een betonnen muur boven de markt. Op 21 juli jongstleden kwam de AEX ‘intra-day’ nog het dichtst in de buurt van dit peil: 399,02 punten. Het niveau rond de 400 punten is voor een groot aantal beleggers aanleiding geweest om winst te nemen, na de flinke stijging sinds mei.

Van groter belang momenteel is de onderkant van de ‘trading range’. Deze ligt op een niveau van 380 punten. Bij 380 punten zette de AEX in maart het tot dan hoogste peil van 2005 neer. Op vrijdag 21 september 2001, tien dagen na de terroristische aanvallen op New York en Washington, zette de AEX bovendien ‘intra-day’ een bodem neer rond dit peil. Voor ons fungeert het niveau rond 380 punten dan ook als belangrijke steun.

Het verlaten van de opgaande trend maakt het schrijven van opties aantrekkelijk. Wij profiteren met de huidige posities dus optimaal van deze ontwikkelingen. We informeren onze abonnees direct wanneer zich nieuwe kansen voordoen of de winst wordt verzilverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten