donderdag 11 augustus 2005

AEX worstelt met 400 punten

De AEX brak een week geleden uit het opgaande trendkanaal. Daarmee was de index in een trading range beland met de top in maart van 380 punten als steun en de magische 400 punten als weerstand. Het meest waarschijnlijke scenario was dus dat de AEX voorlopig geen schokkende bewegingen zou vertonen. Dinsdag had de beurs er echter duidelijk zin in. Woensdag kreeg de stijgingeen krachtig vervolg met een slotstand van 401,6 punten.

Daarmee werd de slotkoers van 2 augustus van 398 punten gepasseerd en het hoogste slot in drie jaar bereikt. Psychologisch gezien was het ook belangrijk dat de index boven de 400 punten belandde. Daar de index tevens in het opwaartse trendkanaal terugkeerde, was er alle aanleiding om op een verdere stijging te rekenen.

Daarom kochten we woensdag de geschreven callopties augustus 410 en de callopties september 410 terug.

De AEX stond donderdag een groot deel van de dag onder de 400 punten, maar sloot toch boven dit niveau. Van groter belang vinden we echter de steun bij 398 punten. Pas als de index onder dit niveau sluit, willen we van een valse uitbraak spreken. Voorlopig kijken we omhoog. We voelen ons dus prettig met de drie geschreven putopties augustus 370 en de drie geschreven putopties september 360. De augustusopties schreven we een maand geleden voor € 1,20 en het ziet ernaar uit dat we deze premie volgende week bij expiratie volledig binnenhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten