dinsdag 2 augustus 2005

Nikkei worstelt met weerstand

De Nikkei heeft zich uitstekend hersteld van de sterke terugval in april. Binnen een mooi opgaand trendkanaal is de Japanse index in drie maanden tijd met 10 procent gestegen. De opmars werd ook de afgelopen twee weken voortgezet, daar waar diverse andere vooraanstaande beursindices het wat rustiger aandeden. Dit duidt op relatieve kracht.

Inmiddels is de Nikkei aanbeland bij het in maart bereikte hoogste niveau van het jaar van 11.967 punten. Hier ligt weerstand. Mocht de index doorbreken, dan kan een aanval worden ingezet op de top van 26 april 2004 van 12.164 punten. Een doorbraak van deze weerstand zou een belangrijk koopsignaal met zich meebrengen. De volgende weerstand ligt pas bij 14.500 en stamt uit begin 2001.

De onderkant van het trendkanaal biedt steun bij 11.850 punten. Deze lijn loopt wekelijks met bijna 100 punten op. Bij een doorbraak komt de horizontale steun op 11.560 punten in beeld. Hier vond de index in maart en juli een bodem.

Vooralsnog ziet het er echter goed uit. Eventuele longposities in de Japanse markt kunnen zodoende aangehouden worden. Met het innemen van een nieuwe longpositie zouden we echter wachten totdat de weerstand bij 12.164 uitgenomen is. Er kan dan worden gedacht aan de aanschaf van een Nikkei 225 Turbo Long.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten