donderdag 18 augustus 2005

AEX uit opgaande trend

De AEX heeft zich niet lang boven de 400 punten kunnen handhaven. Vorige week donderdag spande het er al om en een dag later ging het hard naar beneden. Vooral het feit dat de index onder de top van 398 op 2 augustus sloot, vonden we een veeg teken. Met de doorbraak van de steunlijn werd bovendien het opgaande trendkanaal verlaten.

De opmerkelijke koersbewegingen van vorige week hebben ons ertoe gebracht het kanaal scherper te trekken. De weerstandslijn heeft raakvlakken in juli en de steunlijn loopt over de bodems van eind april en begin augustus.

In de afgelopen paar dagen is de AEX duidelijk verder gedaald. Vandaag sloot de index maar nipt boven de op 5 augustus neergezette bodem van 391,3 punten. Mocht de index verder dalen, dan wordt er dus een lagere bodem neergezet. Hiervan zou een hernieuwd negatief signaal uitgaan.

De volgende steun wacht dan bij 380 punten. Hier bereikte de AEX op 7 maart een top, waarna een daling werd ingezet. Voor de weerstand kijken we vooral naar de onderkant van het trendkanaal. Deze bevindt zich nu rond 397 punten en loopt dagelijks met 0,6 punt op.

Morgen zullen de geschreven putopties augustus 370 naar alle waarschijnlijkheid waardeloos expireren. Daarmee wordt een winst van € 578 binnengehaald. De vrijkomende bestedingsruimte gebruiken we als zich weer interessante kansen voordoen. Abonnees van AEXAlert kunnen dus een sms- en e-mailbericht tegemoet zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten