maandag 29 augustus 2005

Grote opruiming bij portefeuilles

In augustus hebben we de aandelenposities in de sectorportefeuilles sterk afgebouwd. Dinsdag bij sluiting was het belegd vermogen € 54.000, slechts de helft van waarmee we de maand begonnen. Door deze afbouw en de kwaliteit van de opgenomen fondsen hebben de portefeuilles het in augustus 2 procent beter gedaan dan de AEX.

Belangrijk is bovendien dat het totaalrendement geen grote schokken vertoonde. Het maximale dagverliesvoor het totaalrendement bleef tot 0,6 procent beperkt, terwijl de AEX een paar maal met een procent onderuit ging. De outperformance in de afgelopen week bedroeg ruim één procent. De koersstijgingen van DSM en - vooral - TomTom leverden hieraan een wezenlijke bijdrage. Bovendien hielp het ontbreken van longposities in banken en verzekeraars. Deze aandelen lagen namelijk zwaar onder druk.

Ook bij AandelenAlert hebben we flink gesneden in de portefeuille. Met de verkoop van Wereldhave op woensdag en Fortis op vrijdag, is de portefeuille op dit moment volledig opgeruimd en is de winst volldeig binnengehaald.

Dat de beurs richting heeft gekozen, pakt goed uit voor de TurboPortefeuille. Zoals we in de voorgaande weken hebben gezien, kan met Turbo’s in een gelijkblijvende markt namelijk moeilijk geld verdiend worden. Toen de AEX woensdagochtend door de steun op 391 brak, kochten we Turbo’s Short. Ook in ABN Amro werd een shortpositie genomen. Deze positie staat inmiddels op een mooie winst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten