woensdag 10 augustus 2005

AEX breekt weerstand op 400

Vorige week donderdag brak de AEX neerwaarts uit het eind april ingezette opwaartse trendkanaal. Zoals verwacht mocht worden, zakte de index vervolgens nog iets verder terug. Maar sinds dinsdag heeft de AEX de weg omhoog weer duidelijk gevonden. ’s Ochtends werd zelfs de slotkoers van 2 augustus op 397,98 punten gepasseerd. Het betreft hier het hoogste slot in vrijwel vier jaar.

Intraday bereikte de AEX op 21 juli met 399,02 een nog iets hoger niveau. Het is dus duidelijk dat de index met de weerstand aan het stoeien was. We kunnen nu eindelijk Van een daadwerkelijke doorbraak spreken nu een slotstand boven het psychologische niveau van 400 punten een feit is. Dit betekent ook dat de index terugkeert in het opgaande trendkanaal.

Het spande er vandaag tot het laatste uur dus om. Nu het daadwerkelijk tot een doorbraak is gekomen, levert dit een belangrijk koopsignaal op. Het koersdoel is nu de bovenkant van het trendkanaal. Deze bevindt zich thans op nagenoeg 410 punten en loopt dagelijks met 0,7 punt op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten