vrijdag 19 augustus 2005

BeursBulletin en Beursbox slaan handen ineen

BeursBulletin.nl en Beursbox hebben besloten hun reeds uitgebreide en succesvolle samenwerkingverder te intensiveren.

Lezers van BeursBulletin kennen de eigenaar van Beursbox, Tom Lassing, mogelijk als de medeoprichter van ‘De Optiespecialist’. Dit bedrijf werd recent door hem verkocht. Sinds vandaag maakt hij gebruik van de adviesservice van BeursBulletin. De 9 BeursBulletin-portefeuilles kennen een relatief laag risico en hebben het afgelopen jaar een gemiddeld rendement behaald van ruim 35%.

Beursbox.nl staat vooral bekend om de (vrijwel) dagelijks verschijnende gratis Beursbox Nieuwsbrief. Hierin staan onder meer dagelijkse analyses van de AEX-index en individuele aandelen. Deze zijn voornamelijk gebaseerd op ‘Japanse Candlesticks’, een methode voor technische analyse. Hoewel Beursbox geen eigen portefeuille meer bijhoudt, blijven de analyses lang op de site staan. Hierdoor zijn deze voor iedereen controleerbaar.

Tom Lassing is reeds een graag geziene columnist in het blad BeursBulletin. Tom biedt samen met BeursBulletin het boekje Japanse Candles in de Praktijk aan. Door deze samenwerking zullen de populaire artikelen en analyses een grotere rol gaan spelen in het weekblad en de website van BeursBulletin.

Tom Lassing is Beursbox.nl in mei 2001 begonnen. Al vanaf 1993 publiceert Tom Lassing een Nieuwsbrief over financiële onderwerpen, die sinds 2000 dagelijks verschijnt. Beursbox.nl is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke financiële portal naar tal van interessante sites en services. Beleggers kunnen hier vooral een eigen, onafhankelijke mening en veel waardevolle kennis en informatie vinden. De transparante en controleerbare aanpak van beide bedrijven vormt de basis voor deze verregaande samenwerking.

De visie van beide partijen is dat transparantie de basis vormt voor het vertrouwen van beleggers in de financiële markten. Helaas is dit vertrouwen de afgelopen jaren verscheidene keren geschonden en werd het beursnieuws diverse malen beheerst door schandalen bij bedrijven, accountants, beleggingsanalisten en –adviseurs. Beursbox en BeursBulletin hebben beide als doel een bijdrage te leveren aan het vergroten van de transparantie in hun tak van sport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten