maandag 1 augustus 2005

S&P 500 neemt rust na topprestatie

De S&P 500 wordt breed genoemd omdat deze index uit de 500 grootste Amerikaanse bedrijven bestaat en daarmee een goede sectorspreiding heeft. De S&P bevindt zich, net als de Dow Jones, vanaf april in een opgaand trendkanaal. De onderkant hiervan, die ook steun biedt, wordt gevormd door de bodems in april, mei en juli. De bovenkant van het trendkanaal wordt met name gevormd door de toppen in juni.

Het grote verschil met de Dow Jones is het feit dat de S&P onlangs het hoogste niveau van 2005 bereikte en daarmee ook het hoogste niveau sinds 2001. De huidige weerstand is enkel nog de opgaande weerstandslijn van het trendkanaal, momenteel rond 1250 punten. De afgelopen handelsweek bleef de S&P enigszins hangen, maar aan het beeld is niets veranderd. Mocht de S&P terugvallen, dan ligt eerst een test van de horizontale weerstandslijn op 1225 punten voor de hand. Dit is het voormalige hoogste peil van 2005.

BeursBulletin.nl biedt dagelijks concrete tips en adviezen op basis van bewezen systemen. Dus niet op basis van emotie. BeursBulletin is om deze reden uitgegroeid tot het grootste weekblad op het gebied van technische analyse.

Het rendement van onze portefeuille bedraagt na 12 maanden maar liefst 37,2%. En dat ook nog eens met een risico dat aanzienlijk lager ligt dan de AEX. Bekijk de grafiek hiervan op onze site.

Een jaarabonnement op BeursBulletin gratis? 9 portefeuilles, een uitgebreide website, 4 verschillende gratis cursussen en pas 1 jaar oud? Wie jarig is trakteert! Nu tijdelijk een gratis jaarabonnement ter waarde van € 149 op het grootste beleggersblad op basis van technische analyse. Klik hier en meld u nu aan.

De nieuwe Beursbulletin tips worden dagelijks per SMS en e-mail verzonden en wekelijks in het blad toegelicht. Bovendien ontvangt u nu gratis toegang tot de cursus Succesvol Beleggen met BeursBulletin.

Ga voor een proefabonnement naar www.beursbulletin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten