donderdag 28 juli 2005

Stilstand AEX is ook vooruitgang

Het was een zeer saaie week. Althans voor wat de ontwikkeling van de AEX betreft. De index bewoog zich de hele week tussen de 393,3 en 397 punten voort. Hierdoor is de volatiliteit over 5 dagen verder teruggevallen. Een dergelijk laag niveau hebben we al vier maanden niet gezien.

De terugval van de volatiliteit tot een zeer laag niveau pakt goed uit voor onze geschreven opties. Zo deed de combinatie van de call augustus 410 en de put augustus 370 een week geleden nog € 1,40. Inmiddels is de waarde van deze zogenaamde short strangle nog slechts € 0,80. Wij hebben zes van deze calls en puts geschreven, wat de afgelopen week dus goed geld opleverde. Uiteraard bewezen ook de drie geschreven putopties augustus 360 hun waarde. Beleggen kan ook leuk zijn als er met de AEX niets te beleven valt!

De technische positie van de AEX is de afgelopen week niet veranderd. De index beweegt zich nog steeds voort binnen het eind april ingezette trendkanaal. De steun en weerstand bevinden zich thans rond 393 punten respectievelijk 403 punten. Ook de ontwikkeling van het 18-daagse voortschrijdend gewogen gemiddelde duidt nog immer op een mooie opgaande trend.

Mocht de opgaande steunlijn worden doorschreden, dan komt de horizontale steun bij 380 punten in beeld. Hier zette de AEX begin maart een voorlopige top neer, alvorens een daling werd ingezet. Pas bij een doorbraak van deze steun zullen wij de geschreven putopties augustus 370 terugkopen. De geschreven callopties kopen wij terug bij een slotstand boven de psychologische grens van 400 punten.

Hoewel de optiepremies inmiddels duidelijk zijn teruggevallen, is het gegeven het huidige beursklimaat nog altijd interessant om putopties op augustus te schrijven. Hierbij speelt mee dat het door de teruggevallen volatiliteit onwaarschijnlijk is geworden dat brokers hun dekkingspercentage per 1 augustus zullen optrekken. Het ontbreekt AEXAlert echter aan voldoende bestedingsruimte om een nieuwe positie te openen.

BeursBulletin.nl biedt dagelijks concrete tips en adviezen op basis van bewezen systemen. Dus niet op basis van emotie. BeursBulletin is om deze reden uitgegroeid tot het grootste weekblad op het gebied van technische analyse.

Het rendement van onze portefeuille bedraagt na 12 maanden maar liefst 36,9%. En dat ook nog eens met een risico dat aanzienlijk lager ligt dan de AEX. Bekijk de grafiek hiervan op onze site.

Een jaarabonnement op BeursBulletin gratis? 9 portefeuilles, een uitgebreide website, 4 verschillende gratis cursussen en pas 1 jaar oud? Wie jarig is trakteert! Nu tijdelijk een gratis jaarabonnement ter waarde van € 149 op het grootste beleggersblad op basis van technische analyse. Klik hier en meld u nu aan.

De nieuwe Beursbulletin tips worden dagelijks per SMS en e-mail verzonden en wekelijks in het blad toegelicht. Bovendien ontvangt u nu gratis toegang tot de cursus Succesvol Beleggen met BeursBulletin.

Ga voor een proefabonnement naar www.beursbulletin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten