zaterdag 23 juli 2005

Dow Jones breekt weerstand maar loopt achter op NASDAQ en S&P 500

Vorige week meldden we u dat de Dow Jones Index zijn kop stootte tegen het plafond nabij de weerstand op 10.620 punten. Vanaf april jongstleden wist deze Amerikaanse aandelenindex dit weerstandsniveau niet te doorbreken. Dinsdag 19 juli lukte het wel; de Dow Jones sloot op 10.647 punten oftewel de weerstand werd gebroken.

Het ziet er dus naar uit dat de Dow Jones omhoog wil. Het volgende weerstandsniveau ligt nu rond de 10.850 punten. Deze weerstand wordt gevormd door toppen in december 2004 en februari en maart jongstleden. Weet de Amerikaanse beursgraadmeter dit niveau te doorbreken, dan komt het hoogste peil van 2005 in beeld, namelijk de top op 10.940 punten. Sinds 2000 heeft dit niveau meerdere malen dienst gedaan als weerstand.

Zover is het echter nog niet. De Dow Jones loopt achter op zowel de Nasdaq als de S&P 500 die beide op de hoogste stand sinds medio 2001 noteren. De Dow dient eerst de col op 10.850 punten te nemen, vooraleer het hoogste niveau sinds 2001 in beeld komt. Mocht de index vanaf het huidige peil terugvallen, dan fungeert de voormalige weerstand rond de 10.620 punten als steun.

BeursBulletin.nl biedt dagelijks concrete tips en adviezen op basis van bewezen systemen. Dus niet op basis van emotie. BeursBulletin is om deze reden uitgegroeid tot het grootste weekblad op het gebied van technische analyse.

Het rendement van onze portefeuille bedraagt na 11 maanden maar liefst 35,1%. En dat ook nog eens met een risico dat aanzienlijk lager ligt dan de AEX. Bekijk de grafiek hiervan op onze site.

Een jaarabonnement op BeursBulletin gratis? 9 portefeuilles, een uitgebreide website, 4 verschillende gratis cursussen en pas 1 jaar oud? Wie jarig is trakteert! Nu tijdelijk een gratis jaarabonnement ter waarde van € 149 op het grootste beleggersblad op basis van technische analyse. Klik hier en meld u nu aan.

De nieuwe Beursbulletin tips worden dagelijks per SMS en e-mail verzonden en wekelijks in het blad toegelicht. Bovendien ontvangt u nu gratis toegang tot de cursus Succesvol Beleggen met BeursBulletin.

Ga voor een proefabonnement naar www.beursbulletin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten