donderdag 14 juli 2005

AEX toont kracht

AEX toont krachtBeleggers in Amsterdam hebben de bomaanslagen in Londen snel achter zich gelaten. Slechts één dag na de explosies hervatte de AEX de opmars richting de 395 punten. Donderdagmiddag was het bijna zover; de Amsterdamse beursgraadmeter was slechts een fractie verwijderd van het hoogste niveau in bijna drie jaar.

De huidige krachtsvertoning van de AEX is mooi in een opwaarts trendkanaal te vatten. Dit trendkanaal stamt uit mei en heeft vooral aan de bovenkant veel raakpunten. De onderkant is vorige week in stand gebleven, de AEX sloot op de dag van de aanslagen precies op deze steunlijn. Vóór de Amsterdamse beurs zijn weg in dit trendkanaal kan voortzetten, dient er echter een belangrijk weerstandsniveau genomen te worden.

Dit horizontale weerstandsniveau wordt gevormd door de top op 22 augustus 2002 op een stand van 395,65 punten. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor de AEX dit weerstandsniveau doorbreekt. Daarna komt al snel de psychologische weerstand van 400 punten. Indien de AEX dit trendkanaal kan voortzetten, dan komt dit niveau uiterlijk begin augustus al in beeld. Mocht de AEX echter terugzakken, dan ligt een test van de opgaande steunlijn voor de hand. Momenteel ligt deze rond de 389 punten.

De bomaanslagen in Londen hebben ons genoodzaakt een verzekering af te sluiten. De geschreven 6 calls AEX juli 395 hebben we echter vanwege het sterke beursherstel moeten terugkopen met een verlies van € 315 (oftewel de ‘verzekeringspremie’). Woensdag hebben wij een zogenoemde ‘short strangle’ opgezet. Wij hebben daartoe een combinatie ingelegd van 3 puts AEX augustus 370 en 3 calls AEX augustus 410 voor € 1,60. Zolang de AEX niet onder de 378 punten en boven de 400 punten komt, pakken wij een mooie winst van 8 procent in vijf weken op een margin van € 5700. Om genoeg margin te hebben voor deze ‘short strangle’, hebben we overigens onze 3 puts AEX juli 365 zonder kosten teruggekocht voor € 0,05 per stuk. De winst hierop bedraagt € 169 na kosten. De nog openstaande puts AEX juli 360 zullen naar verwachting morgen € 274 na kosten opleveren.

BeursBulletin.nl biedt dagelijks concrete tips en adviezen op basis van bewezen systemen. Dus niet op basis van emotie. BeursBulletin is om deze reden uitgegroeid tot het grootste weekblad op het gebied van technische analyse.

Het rendement van onze portefeuille bedraagt na 11 maanden maar liefst 33,6%. En dat ook nog eens met een risico dat aanzienlijk lager ligt dan de AEX. Bekijk de grafiek hiervan op onze site.
BeursBulletin introduceert met gepaste trots de TurboPortefeuille.nl Op basis van de eerder uitgegeven adviezen van BeursBulletin zou een zeer hoog rendement behaald zijn. Om de geheimen achter dit prachtige rendement te ontrafelen, organiseert BeursBulletin een Turbocursus. Na het enorme succes op 17 mei, nodigt het analistenteam van BeursBulletin u graag opnieuw uit voor een gratis Turbo cursus. Deze cursus vindt plaats op 18 juli in het ABN AMRO Hoofdkantoor te Amsterdam.


De nieuwe Beursbulletin tips worden dagelijks per SMS en e-mail verzonden en wekelijks in het blad toegelicht. Bovendien ontvangt u nu gratis toegang tot de cursus Succesvol Beleggen met BeursBulletin.

Ga voor een proefabonnement naar www.beursbulletin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten