donderdag 7 juli 2005

AEX onderuit op explosies


De AEX zette de opmars tot en met woensdag verder voort. Dit gebeurde prachtig langs de bovenkant van het half mei ingezette trendkanaal. Vanwege deze weerstandslijn leek het onwaarschijnlijk dat de index op korte termijn heel hard verder omhoog zou gaan. Maar omdat de weerstandslijn dagelijks 0,7 punt hoger komt te liggen, was er alle aanleiding om volop te profiteren van de longposities.

Donderdag barstte echter de bom. Onder invloed van explosies in Londen stond de index aan het begin van de middag zelfs 15 punten onder het slot van woensdag. Toen traden er koopjesjagers in de markt, die de index weer boven de 380 punten joegen. Dat betekent dat dit steunniveau nog altijd intact is.

Het trendkanaal is daarentegen wel verlaten. Bovendien heeft het voortschrijdende gemiddelde over 18 dagen een daling ingezet. Wij kunnen derhalve niet meer van een opgaand trendkanaal spreken. Het meest waarschijnlijke is dat de index zich op korte termijn zijwaarts zal voortbewegen, zij het binnen brede grenzen van 374 en 390 punten. Tussenliggend ligt er nog steun bij 380 punten.

De sterke koersschommelingen joegen de optiepremies vandaag scherp omhoog. Tezamen met onze wens een neutralere positie bij AEXAlert in te nemen, vormde dit aanleiding om callopties te schrijven. Na vanochtend 3 callopties AEX augustus 405 te hebben geschreven tegen € 0,60, verkochten we vanmiddag 6 callopties AEX juli 395 tegen € 0,35. Beide optieposities staan reeds op winst, doordat de premies met het tot rust komen van de markt weer sterk zijn teruggevallen.

BeursBulletin.nl biedt dagelijks concrete tips en adviezen op basis van bewezen systemen. Dus niet op basis van emotie. BeursBulletin is om deze reden uitgegroeid tot het grootste weekblad op het gebied van technische analyse.

Het rendement van onze portefeuille bedraagt na acht maanden maar liefst 31,0%. En dat ook nog eens met een risico dat aanzienlijk lager ligt dan de AEX. Bekijk de grafiek hiervan op onze site.

BeursBulletin introduceert met gepaste trots de TurboPortefeuille.nl Op basis van de eerder uitgegeven adviezen van BeursBulletin zou een zeer hoog rendement behaald zijn. Om de geheimen achter dit prachtige rendement te ontrafelen, organiseert BeursBulletin een Turbocursus. Na het enorme succes op 17 mei, nodigt het analistenteam van BeursBulletin u graag opnieuw uit voor een gratis Turbo cursus. Deze cursus vindt plaats op 18 juli in het ABN AMRO Hoofdkantoor te Amsterdam.

De nieuwe Beursbulletin tips worden dagelijks per SMS en e-mail verzonden en wekelijks in het blad toegelicht. Bovendien ontvangt u nu gratis toegang tot de cursus Succesvol Beleggen met BeursBulletin.

Ga voor een proefabonnement naar www.beursbulletin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten