donderdag 14 juli 2005

Margin bij opties (3)

Vorig jaar werd het dekkingspercentage op de AEX gaande-weg verlaagd van 15 procent tot 7,5 procent, terwijl het percen-tage sinds 1 januari jongstleden nog slechts 5 procent bedraagt. Indien we bij een AEX van 377 een calloptie juli 390 voor € 0,75 willen schrijven, wordt de marginverplichting: 75 + 5*(2*377-390) = € 1895. Het schrijven van een putoptie juli 360 voor € 0,80 geeft een marginverplichting van 80 + 5*(2*360-377) = € 1795.
Mochten banken op een gegeven moment besluiten het dek-kingspercentage tot 7,5% te verhogen, dan neemt de margin-verplichting met bijna de helft toe.

Hier moet u bij het schrijven van opties altijd rekening mee houden. Vermijd ook dat uw bestedingsruimte negatief wordt zodra de koers van de onderliggende waarde (even) tegen uw positie in beweegt. De bank zal dan meteen aan de bel trekken: u moet binnen vijf dagen zorgen voor een positieve bestedings-ruimte. Dat betekent bijstorten of het sluiten van een optiepo-sitie. Doet u dat niet, dan doet de bank dit voor u. En de bank legt de transactie bestens in, dus de kans is levensgroot dat u dan een teleurstellende prijs krijgt. Laat het hier dus nooit op aankomen!

BeursBulletin.nl biedt dagelijks concrete tips en adviezen op basis van bewezen systemen. Dus niet op basis van emotie. BeursBulletin is om deze reden uitgegroeid tot het grootste weekblad op het gebied van technische analyse.

Het rendement van onze portefeuille bedraagt na 11 maanden maar liefst 33,1%. En dat ook nog eens met een risico dat aanzienlijk lager ligt dan de AEX. Bekijk de grafiek hiervan op onze site.

BeursBulletin introduceert met gepaste trots de TurboPortefeuille.nl Op basis van de eerder uitgegeven adviezen van BeursBulletin zou een zeer hoog rendement behaald zijn. Om de geheimen achter dit prachtige rendement te ontrafelen, organiseert BeursBulletin een Turbocursus. Na het enorme succes op 17 mei, nodigt het analistenteam van BeursBulletin u graag opnieuw uit voor een gratis Turbo cursus. Deze cursus vindt plaats op 18 juli in het ABN AMRO Hoofdkantoor te Amsterdam.

De nieuwe Beursbulletin tips worden dagelijks per SMS en e-mail verzonden en wekelijks in het blad toegelicht. Bovendien ontvangt u nu gratis toegang tot de cursus Succesvol Beleggen met BeursBulletin.

Ga voor een proefabonnement naar www.beursbulletin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten