donderdag 14 juli 2005

Margin bij opties (4)

Wie systematisch opties schrijft, zal veelal geld verdienen. Dat houdt verband met het verdampen van de verwachtingswaarde. Om het maximale effect te bereiken, is het verstandig om te kiezen voor kortlopende opties. De verwachtingswaarde neemt namelijk niet lineair, maar exponentieel af. Dat houdt in dat het met het naderen van de expiratiedatum steeds sneller gaat.

Ik vind het wel onverstandig om opties met een looptijd korter dan een week te schrijven. Liever kies ik dan voor de volgende uitoefenmaand. Hierbij speelt mee dat veel geschreven opties bij expiratie worden doorgerold naar de volgende maand. Dit doorrollen drukt de premie en dat is uiteraard prettig voor beleggers die de opties reeds geschreven hadden. Om deze strategie uit te kunnen voeren, is het vanwege de bestedingsruimte soms nodig om eerder geschreven opties terug te kopen. Zo kochten we bij AEXAlert vorige week drie puts AEX juni 350 terug, alvorens we opties op juli schreven. Deze terugkoop kostte weliswaar € 5 per optie, maar dit verdienden we ruimschoots terug met de verdamping van de tijdswaarde op de geschreven juliseries.

BeursBulletin.nl biedt dagelijks concrete tips en adviezen op basis van bewezen systemen. Dus niet op basis van emotie. BeursBulletin is om deze reden uitgegroeid tot het grootste weekblad op het gebied van technische analyse.

Het rendement van onze portefeuille bedraagt na 11 maanden maar liefst 33,1%. En dat ook nog eens met een risico dat aanzienlijk lager ligt dan de AEX. Bekijk de grafiek hiervan op onze site.

BeursBulletin introduceert met gepaste trots de TurboPortefeuille.nl Op basis van de eerder uitgegeven adviezen van BeursBulletin zou een zeer hoog rendement behaald zijn. Om de geheimen achter dit prachtige rendement te ontrafelen, organiseert BeursBulletin een Turbocursus. Na het enorme succes op 17 mei, nodigt het analistenteam van BeursBulletin u graag opnieuw uit voor een gratis Turbo cursus. Deze cursus vindt plaats op 18 juli in het ABN AMRO Hoofdkantoor te Amsterdam.

De nieuwe Beursbulletin tips worden dagelijks per SMS en e-mail verzonden en wekelijks in het blad toegelicht. Bovendien ontvangt u nu gratis toegang tot de cursus Succesvol Beleggen met BeursBulletin.

Ga voor een proefabonnement naar www.beursbulletin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten