donderdag 21 juli 2005

AEX in gevecht met weerstand

De AEX sloot dinsdag op nagenoeg 397 punten. Daarmee werd de weerstand van 395,65 geslecht, die stamt van 22 augustus 2002. Deze doorbraak liet beleggers in eerste instantie onverschillig, want een dag later viel de index met anderhalf punt terug. De AEX stond vandaag net na één uur op 399 punten, maar viel vervolgens weer terug door de ontruiming van drie metrostations in Londen.

Voor de weerstand kijken we nu naar een niveau van 400 punten. Weliswaar ligt hier geen concrete horizontale weerstand, maar uit psychologisch oogpunt is dit niveau wel van belang. Bovendien ligt hier momenteel de bovenkant van het begin mei gestarte trendkanaal, die elke handelsdag overigens 0,8 punt hoger komt te liggen. Een uitbraak zou een nieuw koopsignaal opleveren.

Maar ook als de index zich binnen het trendkanaal blijft voortbewegen, handhaven wij onze positieve visie. De onderkant van dit kanaal ligt nu bij 390 punten. Mocht deze steunlijn doorbroken worden, dan komt 380 als volgende steun in beeld.

Dinsdagochtend gaven wij het advies drie callopties augustus 410 in combinatie met drie putopties augustus 370 voor € 1,15 te schrijven. Het opzetten van deze short strangle is nog steeds aantrekkelijk. Door de toegenomen volatiliteit kan deze thans tegen € 1,45 worden ingelegd. Wij hanteren een stop-loss van 380 punten respectievelijk 400 punten.

Dinsdagmiddag zagen wij ons voorts gedwongen de drie geschreven callopties augustus 405 met een verlies van € 233 terug te kopen. De stop-loss van 396 was immers bereikt. De opties waren bij de vorige bomaanslagen geschreven en dienden als tegenwicht voor de geschreven putopties. Dat de positie met verlies moest worden gesloten is jammer, maar wij zien dit als een verzekeringspremie tegen een verdere daling na de eerste aanslagen.

Door de toegenomen volatiliteit zouden brokers het dekkingspercentage voor geschreven opties per 1 augustus wel eens tot 7,5 procent kunnen optrekken. Dit weerhoudt ons ervan een nieuwe positie aan te gaan. Wij willen immers voorkomen dat we wegens onvoldoende dekking gedwongen worden een positie te sluiten.
BeursBulletin.nl biedt dagelijks concrete tips en adviezen op basis van bewezen systemen. Dus niet op basis van emotie. BeursBulletin is om deze reden uitgegroeid tot het grootste weekblad op het gebied van technische analyse.

Het rendement van onze portefeuille bedraagt na 11 maanden maar liefst 35,3%. En dat ook nog eens met een risico dat aanzienlijk lager ligt dan de AEX. Bekijk de grafiek hiervan op onze site.

BeursBulletin introduceert met gepaste trots de TurboPortefeuille.nl Op basis van de eerder uitgegeven adviezen van BeursBulletin zou een zeer hoog rendement behaald zijn. Om de geheimen achter dit prachtige rendement te ontrafelen, organiseert BeursBulletin een Turbocursus. Na het enorme succes op 17 mei en 18 juli, nodigt het analistenteam van BeursBulletin u graag opnieuw uit voor een gratis Turbo cursus. Deze cursus vindt plaats op 5 september in het ABN AMRO Hoofdkantoor te Amsterdam.

De nieuwe Beursbulletin tips worden dagelijks per SMS en e-mail verzonden en wekelijks in het blad toegelicht. Bovendien ontvangt u nu gratis toegang tot de cursus Succesvol Beleggen met BeursBulletin.
Ga voor een proefabonnement naar
www.beursbulletin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten