vrijdag 8 juli 2005

DOW JONES klem tussen steun en weerstand

Op 22 juni jongstleden kwam voorlopig een eind aan de opmars van de toonaangevende Amerikaanse aandelenindex. In de dagen erna verloor de Dow meer dan 300 punten. Tot donderdag, de dag van de aansla-gen in Londen, bleef de index redelijk liggen.
Het vorige week getrokken opgaande trendkanaal is inmiddels niet meer van toepassing. In de afgelopen week sloot de Dow Jones namelijk onder de steunlijn van dit trendkanaal. Wat wel resteert is de trading range. Deze wordt aan de onderkant begrensd door een niveau van 10.000 punten. In april werd dit niveau, dat een sterke psychologische functie heeft, nog aangetikt.


De bovenkant van het zijwaartse trendkanaal wordt gevormd door de weerstand rond de 10.620 punten. Deze horizontale weerstand heeft zijn waarde onder andere in februari en juni bewezen.

Voorlopig blijft de Dow Jones redelijk liggen op het huidige niveau rond 10.200 punten. Het is echter nog te vroeg om van een tussenliggende steun te spreken. Er is dus nog alle reden om te verwachten dat de Dow Jones de 10.000 punten een bezoek brengt. Aan de andere kant is een opleving richting de weerstand op 10.620 ook nog reëel. Tot wij meer richting waarnemen, wachten wij af en blijven wij neutraal.

BeursBulletin.nl biedt dagelijks concrete tips en adviezen op basis van bewezen systemen. Dus niet op basis van emotie. BeursBulletin is om deze reden uitgegroeid tot het grootste weekblad op het gebied van technische analyse.

Het rendement van onze portefeuille bedraagt na 11 maanden maar liefst 32,1%. En dat ook nog eens met een risico dat aanzienlijk lager ligt dan de AEX. Bekijk de grafiek hiervan op onze site.
BeursBulletin introduceert met gepaste trots de TurboPortefeuille.nl Op basis van de eerder uitgegeven adviezen van BeursBulletin zou een zeer hoog rendement behaald zijn. Om de geheimen achter dit prachtige rendement te ontrafelen, organiseert BeursBulletin een Turbocursus. Na het enorme succes op 17 mei, nodigt het analistenteam van BeursBulletin u graag opnieuw uit voor een gratis Turbo cursus. Deze cursus vindt plaats op 18 juli in het ABN AMRO Hoofdkantoor te Amsterdam.


De nieuwe Beursbulletin tips worden dagelijks per SMS en e-mail verzonden en wekelijks in het blad toegelicht. Bovendien ontvangt u nu gratis toegang tot de cursus Succesvol Beleggen met BeursBulletin.

Ga voor een proefabonnement naar www.beursbulletin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten