maandag 19 september 2005

Verdienen in iedere markt

Drie weken geleden toonde ik mij in het televisieprogramma Business Class voorzichtig ten aanzien van een verdere stijging van de beurs. Veel beleggers horen graag een positief verhaal en reageerden dus teleurgesteld. Ze beseffen nog steeds niet dat er ook in een zijwaartse of dalende markt geld verdiendkan worden.

Onze abonnees reken ik niet tot deze beleggers. Wie de adviezen van onze sectorportefeuilles consequent heeft opgevolgd, verdiende de afgelopen twee maanden 4 procent na aftrek van kosten. Op jaarbasis is dat 24 procent. En wat deed de AEX in de afgelopen twee maanden? Deze kwam per saldo niet van zijn plaats.Dit toont aan dat er ook in een zijwaartse markt een mooi rendement behaald kan worden.

En dan heb ik het alleen nog maar over aandelen. Onze optieportefeuilles gedijen zelfs beter in een zijwaartse markt. Zo verdiende AEXAlert de afgelopentwee maanden een fraaie 7 procent. OptieAlert presteerde wat minder overtuigend, maar de binnengehaalde 1,5 procent na aftrek van kosten moet tegen het licht gezien worden van een zeer gering risico: ruim 80 procent van de adviezen bij OptieAlert wordt met een winst afgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten