donderdag 1 september 2005

AEX stuit op weerstand bij 391,3

De laatste dagen heeft de AEX zich goed weten te herstellen. Vandaag spande het er tot laat in de middag om of de weerstand op 391,3 punten zou worden genomen. Toen koos de index de weg omlaag. Belangrijk is hoe de index zich morgen gaat ontwikkelen.

Valt deze verder terug, dan kan gesproken worden van het afketsen op de weerstand. In dat geval adviseren we enige terughoudendheid te betrachten. De steun op 380 komt dan weer in beeld. Breekt de AEX daarentegen door de weerstand, dan ontstaat er ruimte voor een verdere stijging tot boven de op 10 augustus neergezette top op 401,6 punten.

Vorige week woensdag brak de AEX door de steun op 391,3 punten, die is gevormd door de bodems van 5, 8 en 18 augustus. Vervolgens ging het hard naar beneden. Maandag opende de index nog slechts een paar punten boven de steun op 380 punten. In de loop van maandag trad echter een krachtig herstel in. De index sloot niet alleen op het hoogste niveau van de dag, maar bovendien boven het slot van vrijdag.

Daar wij zowel putopties als callopties september geschreven hebben, maakt het ons niet zoveel uit waar de index de komende paar weken naar toe gaat. Wel zou het mooi zijn als de index niet hard omhoog of omlaag gaat. Als de index zich de komende twee weken tussen de 380 en 395 blijft voortbewegen, kunnen we de volledige winst op de optieposities binnenhalen. De geschreven puts september 370 kopen we terug als de index onder de steun op 380 sluit. De stop-loss voor de calls september 405 ligt op 395 punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten