donderdag 8 september 2005

AEX door weerstand op 391,3

Met de doorbraak door de weerstand bij 391,3 punten is de 400 punten weer in beeld gekomen. Feitelijk kijken we voor de weerstand naar 401,6 punten, ofwel de top van 10 augustus. Een belangrijk koopsignaal treedt op als de AEX deze weerstand op slotbasis breekt. Ook een succesvolle test van de steun op 391,3 punten zou een positief signaal met zich meebrengen.

Deze steun wordt gevormd door de bodems van 5, 8 en 18 augustus. Feitelijk brak de AEX hier reeds afgelopen maandag doorheen. Pas in de zogenaamde slot call belandde de index echter boven dit niveau, zodat beleggers in derivaten als Turbo’s en opties hier pas dinsdag op konden reageren. Voorts zal de AEX in de weg omhoog tussentijdse weerstand ondervinden bij 395 punten.

Dinsdag kochten we de drie geschreven calls september 415 en de 3 geschreven puts september 370 terug voor in totaal € 45. Doordat we de opties voor maximaal een eurodubbeltje sloten, waren we geen transactiekosten verschuldigd. Vervolgens schreven we opties op oktober met dezelfde uitoefenprijzen. Deze doorrolactie heeft zich in de afgelopen twee dagen al terugverdiend. Voor de call oktober 415 hanteren we een stop-loss van 403, de top van 10 augustus met een puntje speling. De put oktober 370 kopen we terug bij een slotstand onder de steun van 380 punten. In beginsel ligt de stop-loss voor de calls september 405 op 395 punten. Mocht de index pas een paar dagen voor de expiratie uitbreken, dan is er echter geen directe aanleiding om in te grijpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten