zondag 4 september 2005

Dow Jones test onderkant trendkanaal

Orkaan Katrina heeft enorme schade aangericht, maar niet op de aandelenbeurzen. Tot maandag rond het middaguur Nederlandse tijd waaide er nog een frisse wind op de diverse beurzen, maar inmiddels is de lucht aanzienlijk opgeklaard. De meeste beurzen boekten over de week bekeken kleine plussen. Positieve uitschieters waren opnieuw de Aziatische beurzen. Belangrijk nu is wat de Dow Jones Index maandag gaat doen, want deze herstelde woensdag tot de onderkant van het trendkanaal.

Fundamenteel valt het herstel van de beurzen in de afgelopen dagen moeilijk te verklaren. Zo is de olieprijs weliswaar weer onder de $ 70 beland, maar vergeleken met een week geleden is olie toch een paar procent duurder geworden.

Voorts werd de euro in de afgelopen aanzienlijk meer waard. Je zou zeggen dat dit zeker voor Europese beleggers ongunstig is, maar die trokken zich hier weinig van aan.

Uiteraard houden we dergelijke fundamentele ontwikkelingen in ons achterhoofd, maar de grafieken zijn leidend. En als de technische situatie van de indices beter wordt, zullen we hiervan trachten te profiteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten