vrijdag 16 september 2005

Markten blijven zijwaarts gericht

Vorige week vrijdag leek de zon daadwerkelijk door te breken. De Duitse DAX bereikte het hoogste niveau in meer dan drie jaar en op andere Westerse beurzen viel eveneens een verbetering van het sentiment tebespeuren. Helaas keerde de DAX snel terug binnen het zijwaartse kanaal van de afgelopen twee maanden. Het beeld op veel andere beurzen is niet anders.

Als we in ogenschouw nemen dat september traditioneel de slechtste beursmaand is, mogen we niet klagen. De AEX staat op een winst van ruim een procent en dat is ook het beeld op veel andere West-Europese beurzen. De Amerikaanse beurzen zijn iets achtergebleven, maar noteren in ieder geval aan de positieve kant van de streep. Eerder deze week deed de Dow Jones index een serieuze poging de horizontale weerstand bij 10.700 punten te breken, maar helaasfaalde deze poging.

Het herstel na de magere augustusmaand was onvoldoende om de beurzen in de opwaartse trendste doen terugkeren. Althans als we hierbij naar de korte termijn kijken. Als we op maandbasis naar de grafieken kijken, constateren we mooie opgaandetrends. Wel nog heel duidelijk in een opgaande kortetermijntrend zit de Nikkei-index. De Japanse beurs lijkt zich weinig aan te trekken van de ontwikkelingen op andere beurzen en met onze Turbo Long juichen we dat uiteraard toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten