maandag 12 september 2005

Beurzen wereldwijd herstellen zich verder

De beurzen in Europa en de Verenigde Staten hebben zich de afgelopen week verder hersteld van de neergang in augustus. De Dow Jones Index keerde in het opgaande trendkanaal terug, terwijl de Duitse DAX een succesvolle aanval deed op de weerstand op 5000 punten. Een wezenlijke bijdrage aan het verbeterde marktsentiment werd geleverd door de daling van de olieprijs.

De olieprijs viel tot ongeveer $ 65 terug, ofwel tot het niveau van half augustus. Vooralsnog gaan we ervan uit dat het om een technische correctie gaat. De trend is immers nog heel duidelijk opwaarts gericht. Pas onder de $ 62 zou het technische plaatje aanzienlijk verzwakken.

Opmerkelijk was dat de Aziatische beurzen de afgelopen week veel minder sterk presteerden dan hun Westerse tegenhangers. In de afgelopen maanden blonken de Aziatische beurzen juist uit. Mogelijk hevelden internationale beleggers geld over nu het er in andere delen van de wereld weer wat beter uitziet. Uiteraard kan dit zo weer veranderen. Wij zijn in ieder geval gelukkig met de Turbo Long die we op de Japanse Nikkei-index en de DAX hebben genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten