maandag 26 september 2005

Ook nu een mooi instapmoment.

De AEX heeft een spannende week achter de rug. Vorige week dinsdag zag het er lange tijd hoopvol uit, maar een dag later kregen verkopers massaal de overhand. De index viel met ruim een procent terug en dat is de sterkste teruggang sinds 12 augustus. Donderdag ging het niet veel beter.

De geschiedenis herhaalt zich. Want op 10 en 11 augustus noteerde de AEX eveneens boven de 400 punten. Nu hoop ik maar dat de beurs het verdere patroon van augustus niet gaat volgen. Deze gleed namelijk gestaag verder weg om pas eind augustus weer een herstel in te zetten.

Voor beleggers in aandelen is het natuurlijk altijd leuker als de beurs omhoog gaat. Ik sluit nog altijd niet uit dat we binnenkort toch door de weerstand op bijna 402 punten breken. Toch maak ik mij geen zorgen als de AEX de steun bij 384 punten weer zou opzoeken. Zo zagen we in de tweede helft van augustus slechts een dipje in het resultaat van de sectorportefeuilles. En AEXAlert scoorde zelfs een nieuw record.

Ook nu bieden de verschillende portefeuilles dus mooie instapmomenten. Mocht het tegenzitten, dan zal een eventueel verlies beperkt blijven. Terwijl de rendementen in goede beursweken hard kunnen oplopen. Zo boekten de sectorportefeuilles in juli een rendement van 5 procent. Daar zijn de transactiekosten al vanaf gehaald. U mag uitrekenen hoe lang u erover doet om dit rendement op een spaarrekening te realiseren. Zeker na aftrek van inflatie en belasting…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten