donderdag 29 september 2005

AEX weer onder uitbraakniveau

Woensdag zag het er rooskleurig uit voor de AEX. De index sloot namelijk boven de op 10 augustus neergezette top op 401,6 punten. Dit is het hoogste niveau in ruim drie jaar. De volgende weerstand ligt pas op 440 punten en wordt gevormd door de toppen van medio 2002.

De uitbraak op woensdag grepen we aan om de geschreven callopties AEX oktober 415 te sluiten. Dit ging met verlies gepaard. Maar beter een keer te veel geremd, dan het risico nemen van een frontale botsing. Tegenover het verlies op de callopties staat een sterke verdamping van de waarde van de geschreven putopties. Daardoor leverde AEXAlert nauwelijks in op het begin deze week bereikte recordresultaat.

Op dit moment is de AEX weer iets onder de 401,6 punten teruggevallen. Het gaat er vandaag dus om spannen. Breekt de index daadwerkelijk uit of hebben we wederom met een valse uitbraak te maken? Mocht de index toch weer de weg omlaag kiezen, dan zullen we niet aarzelen om opnieuw callopties te schrijven.

Voorlopig wachten we echter rustig af en voelen we ons comfortabel met de geschreven putopties. Voor wat betreft de puts met als uitoefenprijs 375 hoeven we pas in te grijpen na een doorbraak van de steun op 384 punten. Het is onwaarschijnlijk dat het hiervan komt, ook al omdat op 391,3 punten aardig wat steun wacht. Op dit niveau sloot de AEX op 5, 8 en 18 augustus. De putopties oktober 370 en 365 kopen we pas terug als de index door de 380 punten breekt. Hier zette de AEX op 7 maart een top neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten