donderdag 8 september 2005

Bizarre week eindigt positief

We hebben een opmerkelijke week achter de rug. Orkaan Katrina leek de AEX vorige week maandag nog naar de steun op 380 punten te sturen. Maar toen bleek dat het allerergste nachtmerriescenario zich niet had voorgedaan, trad een opmerkelijke opluchtingsrally in.

Beleggers lieten zich niet van slag brengen door de stijging van de olieprijs tot even boven de $ 70. En ook de verzwakking van de dollar had weinig invloed op de AEX. Toch pakte deze krachtige herstelbeweging niet negatief uit voor de relatieve performance van de sectorportefeuilles.

Hoewel de aandelenposities stevig werden afgebouwd en twee shortposities waren ingenomen, wisten de sectorportefeuilles de vooruitgang van de AEX ruimschoots te verslaan. Dat duidt erop dat de aandelenposities relatief sterk presteerden.

TomTom was opnieuw de ster van de week. Maar er waren meer hoogvliegers, zoals Corus. Alleen voor de TurboPortefeuille pakte het herstel van de beurs minder goed uit. Voor de Turbo’s is immers een richting noodzakelijk. Dit geldt niet voor opties. AexAlert wist zelfs een nieuw record van 21,5% na aftrek van kosten te behalen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten