donderdag 15 september 2005

Mooie winst door zijwaartse AEX

Vanaf eind augustus was er eindelijk weer actie op de Amsterdamse beurs. Maar de afgelopen week viel er weinig te beleven, althans als we afgaan op de ontwikkeling van de AEX. Dit vinden we overigens niet erg. Integendeel zelfs, want door het zijwaartse verloop verdampen de optiepremies snel. Dat is dus kassa! Vrijwel dagelijks wordt het record bij AEXAlert na aftrek van kosten (nu 23,5 procent) scherper gezet.

Vergeleken met vorige week is de technische positie uiteraard nauwelijks veranderd. De steun ligt op 391,3 punten en wordt gevormd door de slotkoersen van 5, 8 en 18 augustus. Mocht deze steun het begeven, dan komt 383,8 punten in beeld. Hier ondervond de AEX op 30 juni weerstand en op 7 juli steun. Voor de weerstand kijken we naar de top van 10 augustus op 401,6 punten. Bij een overtuigende doorbraak wordt de opgaande trend hervat.

Evenals een week eerder, rolden we dinsdag opties op september naar oktober door. We kochten drie geschreven calls september 405 en drie geschreven puts september 370 terug voor in totaal € 30. Daar we de opties voor een stuiver sloten, waren we geen transactiekosten verschuldigd. We schreven vervolgens drie callopties oktober 415 en drie putopties oktober 365. Per combinatie ontvingen we € 1,15 exclusief kosten. Inmiddels noteert deze short strangle € 0,95, zodat de terugkoop van de septemberseries ruimschoots is terugverdiend.

Op september staan nog drie geschreven calls september 405 en drie geschreven puts september 360 uit. Deze opties zullen op vrijdag vrijwel zeker waardeloos aflopen. Bovendien krijgen we dan weer dekkingsruimte om nieuwe optieposities op oktober in te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten