zaterdag 24 september 2005

Beurzen nabij beslispunten

Vorige week testten diverse vooraanstaande aandelenindices belangrijke weerstanden. En dinsdag deed de AEX een serieuze poging. Maar helaas. In de afgelopen paar dagen is het sentiment aanzienlijk verslechterd. Met ‘dank’ aan de orkaan Rita. Vooralsnog hoeven we ons echter niet al te veel zorgen te maken. Belangrijke steunniveaus zijn namelijk nog intact.

De Amerikaanse beurzen staan sinds eind augustus inmiddels op verlies. Hier komt de orkaan dan ook het hardst aan. In Europa staan er nog altijd plussen op de borden. Wel doet met name Duitsland zijn best de aanvankelijke winst te laten versmelten. Van de grotere wereldwijde beurzen presteert de Japanse deze maand veruit het beste. Zelfs deze week werd een mooie winst op de borden getoverd. Er is dus alle aanleiding om de Turbo’s Long op de Nikkei te handhaven.

De olieprijs is inmiddels tot rond de $ 68 gestegen en is daarmee nog maar een paar dollar verwijderd van het all-time high. Het moge duidelijk zijn dat de olieprijs zich nog steeds in een krachtige opgaande trend voortbeweegt. De eurodollarkoers is daarentegen in een zijwaarts kanaal teruggekeerd. Daarom hebben we de positie in de Turbo Long gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten