donderdag 4 januari 2007

Sligro groeit volgens verwachting

Sligro groeit volgens verwachtingSligro Food Group heeft een autonome omzetgroei geboekt over 2006 van 1,6%. Dit heeft het supermarktconcern woensdag bekendgemaakt. Over 2005 zag Sligro de autonome omzet nog met 0,4% dalen. De omzet steeg in 2006 met € 115 miljoen naar € 1.661 miljoen, een toename van 7,4%. Analisten gingen uit van een stijging van 6,1% tot € 1.641 miljoen. De food service-activiteiten hebben een omzet van € 1,2 miljard gegenereerd, een stijging van 9,1% ten opzichte van 2005. In het eerste halfjaar was er nog sprake van een omzetdaling van 0,1%; in het tweede halfjaar groeide de omzet onderliggend met 4,2%. De volledige jaarcijfers worden op 25 januari gepubliceerd.

Duitse werkloosheid onder 10%
Voor het eerst sinds september 2002 is in Duitsland in december 2006 de werkloosheid uitgekomen onder 10%. Woensdag heeft het Duitse federale arbeidsbureau bekendgemaakt dat de werkloosheid uitgekomen is op 9,8%. Dat betekent een daling van 0,3%-punt ten opzichte van een maand eerder. Analisten hadden niet zo’n sterke daling verwacht. Zij rekenden op eenzelfde cijfer als voor november: 10,1%. Het aantal werklozen daalde met 108.000, ruim twee keer zoveel als economen hadden verwacht. Zij rekenden op een afname van slechts 48.000. In november was de daling 94.000. Het totale aantal werklozen is nu 4,12 miljoen. De afname is vooral te danken aan de sterke economische groei die Duitsland momenteel doormaakt.

Werkgelegenheid VS onverwacht afgenomen
In de VS is de werkgelegenheid in de maand december overwacht afgenomen met 40.000 banen in vergelijking met november. Dit heeft de Amerikaanse salarisverwerker ADP gemeld in hun National Employment Report. Het gaat hierbij om banen buiten de agrarische en overheidssector. Deze daling is de eerste sinds maart 2003. Economen hadden juist een stijging verwacht met 120.000 banen, zoals in de voorgaande drie maanden. Het ADP spreekt van een ‘abrupte vertraging van de werkgelegenheid’. Het rapport is gebaseerd op de
salarisgegevens van 225.000 bedrijven en 14 miljoen werknemers in de negentien industriƫle sectoren van de Verenigde Staten. Financiƫle markten hechten steeds meer belang aan de cijfers van het ADP.

Inkoopmanagersindex eurozone daalt licht
In de eurozone is de inkoopmanagersindex in de industrie in de maand december iets gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dit werd bekendgemaakt door NTC Economics in het PMI Manufacturing Index. De index voor de twaalf landen die deelnemen aan de euro, kwam uit op 56,5 over december tegen 56,6 in november. Een lichte daling, terwijl economen hadden gerekend op een toename tot 56,8. Toch is er geen nood aan de man. Een cijfer boven 50 geeft aan dat een sector nog altijd groeit. Pas bij een cijfer onder 50 is er sprake van een inkrimping van de industrie.

Philips over de helft aandeleninkoopprogramma
Philips is hard op weg om zijn aangekondigde plan uit te voeren om € 4 miljard terug te geven aan zijn aandeelhouders. Het electronicaconcern is hiermee ruim over de helft. Philips kocht in de afgelopen vijf maanden ruim 86 miljoen aandelen terug tegen een gemiddelde prijs van € 27,37 per aandeel. Hiermee heeft ’s werelds grootste producent van gloeilampen en scheerapparaten circa € 2,4 miljard teruggegeven aan aandeelhouders, zo meldt het bedrijf. Philips heeft zijn belang in het eigen bedrijf verkleind van 5,0% in november 2006 tot 3,18% op dit moment.

Slechte leningen Antonveneta overgenomen
Pirelli Re heeft deze week gemeld dat het samen met twee Italiaanse onderdelen van het Amerikaanse General Electric voor zo’n € 6,1 miljard aan slechte leningen van ABN AMRO’s Antonveneta wil overnemen. Pirelli Re en General Electric hebben aan het langste eind getrokken met de bieding op leningen van Antonveneta. Het gaat om leningen met een boekwaarde van € 1 miljard. Voor de komende maanden willen de bedrijven nog eens € 5,1 miljard aan leningen van de Italiaanse bank overnemen. Pirelli Re doet deze overname samen met Calyon, een investment-banking onderdeel van Credit Agricole. Hiermee verkrijgt het 35% van de overgenomen € 1 miljard aan leningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten