dinsdag 11 oktober 2005

Rendement even boven 40%

Vorige week maandag stuurden we onze abonnees een e-mail met het heuglijke nieuws dat het totaalrendement op de sectorportefeuilles tot boven de 40 procent was gestegen. Dinsdag liep dit nog wat verder op, maar woensdag en vooral donderdag zetten de beurzen een flinke correctie in. Hierdoor daalde het totaalrendement van de sectorportefeuilles tot even boven het niveau van een week eerder. De Turboportefeuille moest afgelopen week echter een flinke veer laten.

De AEX-index leverde op woensdag en donderdag flink in, waardoor ook voor BeursBulletin de rendementen onder druk kwamen te staan. Toch konden vier van de negen portefeuilles winst bijschrijven en bleven de andere, op de Turboportefeuille na, goed liggen. Omdat de portefeuilles met sterke fondsen zijn gevuld, hebben we alle vertrouwen in een voortgaande outperformance ten opzichte van de AEX.

Dat het met de Turboportefeuille hard kan gaan, werd afgelopen week keihard bewezen. Het rendement tikte dinsdag even de 20 procent aan, maar zakte vooral op donderdag flink door zijn hoeven. Hiermee wordt nog eens benadrukt dat beleggen in de Turboportefeuille een hoger dan gemiddeld risico met zich meebrengt. Door de hefboom van een Turbo werken koersveranderingen in de onderliggende waarde versneld door. Het belang van risicospreiding wordt door dergelijke fluctuaties duidelijk. Wij raden u dan ook aan om de Turboportefeuille slechts een gedeelte van uw totale portefeuille uit te laten maken.

De andere portefeuilles lieten gelukkig minder grote dalingen optekenen. AandelenAlert boekte zelfs een aardige winst, vooral dankzij de sterke koersstijging van Crucell. AEXAlert en OptieAlert gaven terrein prijs. Het rendement van OptieAlert daalde met ongeveer een procent doordat we de geschreven callopties op Heineken en TNT moesten terugkopen. Al met al steeg het rendement van alle portefeuilles tezamen met 0,2 procent tot 38,8 procent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten