In onze sluitingsberichten geven we altijd weer welk resultaat op de transactie is behaald. Sinds vorige week voegen we hier het woord circa aan toe, om aan te geven dat het feitelijke resultaat hiervan kan afwijken. Bij het uitbrengen van het advies weten we immers niet of de transactie tegen de meegegeven limietprijs kan worden uitgevoerd.
Soms melden abonnees ons dat ze bij het opvolgen van een koopadvies vaak meer betalen dan de limietprijs. Daarentegen ligt volgens hen bij verkoop de ontvangst nogal eens onder de limietprijs. Natuurlijk beseffen wij dat dit voorkomt. Wel bestrijden we dat de door BeursBulletin weergegeven portefeuillerendementen daarom niet behaald kunnen worden. Want hoe gaan wij nu met limieten om?
Als we een advies afgeven, kijken wij tegen welke prijs de order op dat moment uitgevoerd kan worden. Bij het kopen van aandelen hanteren we in beginsel de laatprijs. Tevens geven we een uiterste limiet mee. Deze bepalen we grotendeels aan de hand van het orderboek. Net na sluiting van de beurshandel kijken we wat een reële prijs is waartegen het advies die dag kon worden opgevolgd. Met reëel bedoelen we dat u in ieder geval een kwartier de tijd heeft om de order in te leggen. Deze reële prijs, die we altijd op minimaal de limietprijs zetten, nemen we in de portefeuilleoverzichten op. Een enkele keer komt het voor dat de koers zodanig sterk stijgt, dat veel abonnees zelfs niet tegen de uiterste limiet konden handelen. We nemen het fonds dan niet in portefeuille op. Een voorbeeld is het koopadvies voor BAM vorige week donderdag. Wel bewaken we de positie voor abonnees die de aandelen wel wisten te bemachtigen.
Bij onze verkoopadviezen zetten we de limietprijs gewoonlijk op de biedprijs van dat moment. Het sluitingsbericht bevat eveneens een uiterste limiet en het resultaat op basis van verkoop tegen de limietprijs. Het resultaat dat we in de portefeuilleoverzichten opnemen, zal hier geregeld van afwijken. Want ook hier hanteren we een reële koers, die nooit lager is dan de limietprijs. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u deze altijd per e-mail stellen. Want transparantie en vertrouwen zijn de bouwstenen van BeursBulletin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten