vrijdag 14 oktober 2005

AEX in gevecht met steun

De AEX heeft een slechte week achter de rug. Vooral de afgelopen twee dagen is het hard naar beneden gegaan. Een pluspunt is wel dat de steun op 391,3 punten stand hield. Van een succesvolle test willen we pas spreken als de index vrijdag herstelt.

De terugval vorige week donderdag tot onder het uitbraakniveau van 401,6 punten was al een duidelijk negatief signaal. Inmiddels kan ook geconcludeerd worden dat het koershiaat dat toen gevormd werd een uitbraakgap is. Woensdag opende de AEX opnieuw onder het slot van de voorgaande dag. Gaandeweg de dag werd het verlies steeds groter en er werd zelfs op het laagste niveau van de dag gesloten.

Wij kochten die dag voor AEXAlert de drie geschreven putopties AEX november 380 terug, vooral omdat het maximaal acceptabele verlies van € 400 werd bereikt. Tegelijkertijd schreven we drie putopties AEX november 355 en drie callopties AEX november 425. Per optiecombinatie ontvingen we € 85. Donderdag worstelde de AEX met de steun op 391,3 punten, op welk niveau de index op 5, 8 en 18 augustus bodemde.Tot de laatste minuut was het spannend of de steun stand zou houden. En warempel, de index sloot op 391,4 punten. Het gaat er vrijdag om spannen. Breekt de steun, dan ligt de weg open voor een verdere neergang tot 383,8 punten. Hier zette de AEX op 30 juni een top en op 7 juli een bodem neer. Een herstel op vrijdag zou de index juist weer richting de weerstand op 401,6 punten kunnen brengen.

Met de ingreep gisteren hebben we nu geen kwetsbare optieposities meer in bezit. De geschreven putopties op oktober met als uitoefenprijzen 370 en 375 lopen waarschijnlijk zonder waarde af. Voor zowel de callopties oktober 415 als de callopties november 425 ligt de stop-loss op 409 punten. Voor wat betreft de putopties november 355 mag de AEX meer dan 4 procent dalen voordat we ingrijpen: de stoploss ligt hier op 373 punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten