woensdag 5 oktober 2005

AEX heeft potentieel tot 415 punten


In de afgelopen week heeft de AEX richting gekozen. De vorige top op 402 punten werd duidelijk doorbroken en hierdoor werd de Elliot Wave analyse van vorige week ongeldig. Vanuit de Elliott Wave Principles is immers aangegeven dat een terugvering in subgolf 2 niet (duidelijk) boven het beginpunt van subgolf 1 mag komen.

Vertaald naar de AEX ging ik er in eerste instantie vanuit dat de daling van 401,85 naar 392,50 een mogelijke eerste dalingsgolf was in de vorm van subgolf 1. Het herstel in de vorm van een mogelijke subgolf 2 mocht de 401,85 punten niet overtreffen. Dit is in de afgelopen week wel gebeurd en daardoor is de eerdere aanname van de analyse niet meer juist. Overigens is Elliott Wave ook in dit soort gevallen een prima hulp bij het handelen: de 401,85 punten diende in dit geval keurig als stop-loss voor eventuele short posities of juist als trigger voor long posities.

De AEX kan nu verder stijgen tot minimaal 415 punten, na de huidige correctie. Pas als de index onder 397 punten sluit, zou ik een shortpositie openen. De agressieve speculant gaat onder een AEX van 402 punten al short met een korte stop-loss. Vooralsnog blijft de blik echter opwaarts gericht.

Leon van Dam, http://www.optiespecialist.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten