vrijdag 7 april 2006

AEX wacht op uitbraak

De AEX is de afgelopen week opnieuw niet veel van zijn plaats gekomen. De index consolideert in de opwaartse trend boven het steunniveau van 467,5 punten.

De steun op 467,5 punten, gelijk aan de vorige top van eind februari, blijkt erg stevig. Wederom werd dit niveau getest, maar op slotbasis hield de AEX stand. De index consolideert binnen de opwaartse langetermijntrend boven de genoemde steun. Wel bevinden zich beren op de weg.

De ontwikkelingen op de rente- en valutamarkten belemmeren momenteel de opwaartse kansen van de AEX. De dollar is de afgelopen week flink verzwakt ten opzichte van de euro. Nu signalen wijzen op een einde aan de Amerikaanse rentecyclus, daalt de vraag naar dollars. In Europa worden juist renteverhogingen verwacht. Steeds meer indicatoren wijzen op een aantrekkende economie. Dat is echter wel positief voor de bedrijfswinsten en dus de aandelenkoersen. Daarnaast zal bij een oplopende rente een deel van het geld uit obligaties wegvloeien naar de aandelenmarkten.

Zolang de steun bij 467,5 punten intact blijft, gaan wij uit van een verdere stijging van de AEX. Dit moet wel worden bevestigd door het uitnemen van het recente hoogste slot bij 472,6 punten. Vervolgens ligt de weg vrij voor een stijging naar de bovenkant van het oplopende trendkanaal, momenteel bij 485 punten. Een slot onder 467,5 punten doet het koersbeeld voor de korte termijn verzwakken, hoewel daaronder de oplopende steunlijn, momenteel even boven 462 punten, nadert. Wij hanteren een stop-loss net onder dit niveau.

De huidige zijwaartse beweging is positief voor de CooptionPortefeuille. De positie voor de maand april staat momenteel op een rendement van 89%. Ook de posities die wij onlangs voor IndexAlert innamen, profiteren van de huidige markt. De combinatie van de geschreven puts april 440 en de calls april 490, waarvoor wij een premie ontvingen van € 0,70, noteren inmiddels € 0,25. Wanneer deze zonder waarde expireren, behalen we een rendement van ruim 33% na aftrek van kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten