vrijdag 28 april 2006

TomTom verhoogt omzetverwachting

TomTom heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van € 31 miljoen, 121% meer dan een jaar eerder. De omzet steeg met 288% naar € 256 miljoen. De producent van navigatieapparatuur verhoogde zijn omzetverwachting voor 2006. De verwachting van € 1 miljard tot € 1,1 miljard wordt opgekrikt naar € 1,1 miljard tot € 1,3 miljard. Het concern verwacht een brutomarge van 40% en een operationele marge van 20% te boeken over 2006. De gemiddelde verkooprijs daalde ten opzichte van het vierde kwartaal van 2005 van € 337 naar € 305 en de brutomarge van 43% naar 35%. Dit kwam door de overgang naar een nieuwe range producten.

Vopak boekt beter dan verwacht resultaat
Vopak heeft in het eerste kwartaal van 2006 een 25% hoger operationeel resultaat geboekt van € 52,8 miljoen. Analisten rekenden gemiddeld op € 48 miljoen. Het tankopslagbedrijf profiteert van de stijging van het wereldwijde vervoer van olie en bulkchemicaliën, waardoor de vraag naar opslagcapaciteit toeneemt. Het bedrijf is gespecialiseerd in de opslag in tanks van olie en chemieproducten. Vopak investeert dit jaar in capaciteitsuitbreiding in het Midden-Oosten, Singapore, Rotterdam, China en Australië. In ontwikkeling en onderzoek zijn nieuwe terminals in Antwerpen, China, Argentinië, Indonesië en Spanje. Vopak investeert dit jaar € 250 miljoen, tegen € 187,5 miljoen vorig jaar.

Crucell stelt teleur
Crucell verwacht in 2007 zijn break-even punt te bereiken. Het biotechbedrijf meldt ook dat de nettokasuitstroom, ook wel cash burn genoemd, over 2006 'in de orde van grootte van € 33 miljoen tot € 38 miljoen zal bedragen.' Volgens het bedrijf heeft dit te maken met de integratie van Berna Biotech. Crucell zegt nog te kijken naar de evaluatie van de aankoop van Berna en dat het verwacht dat de daaruit voortvloeiende afschrijvingskosten van invloed zullen zijn op resultaten. Rabo Securities vond de mededelingen ‘teleurstellend’. De verwachte cash burn is groter dan verwacht en concrete synergiedoelen voor Berna ontbreken, aldus Rabo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten