woensdag 29 juni 2005

Turbo’s versus putopties (2) Turbo’s Short transparanter

Laten we deze transactie (zie voorgaande bericht) met opties eens vergelijken met een transactie in Turbo’s. Bijvoorbeeld de ABN Amro Turbo Short met referentieniveau € 23,82 en fondscode 45139.

Bij de aandelenkoers van € 19,72 was de prijs van deze Turbo:€ 19,72 - € 23,82 = € 4,10. Nadat de aandelenkoers daalde naar € 19,04, steeg de waarde van de Turbo. Deze werd: € 19,04 - € 23,82 = € 4,78. De winst bedroeg dus € 4,78 - € 4,10. Hiervan moet de spread van in totaal vier cent nog afgetrokken worden. Er resteert dus € 0,64. Dit is een winst van 16 procent (€ 0,64 / €4,10), aanzienlijk hoger dan de 11,5 procent (€ 210 / € 1830) bij de putopties.

Om hetzelfde resultaat te krijgen als een shortpositie met 228 aandelen (€ 4500 / € 19,72), hebben we ook 228 Turbo’s nodig. De totale winst van de Turbotransactie is dan: 228* € 0,64 = € 146. Dat is € 64 minder dan de winst die met de putopties werd behaald. Betekent dit dat we er verstandig aan deden de positie niet met Turbo’s op te zetten? Nee, dat is te kort door de bocht. Allereerst was de positie in putopties groter dan feitelijk wenselijk was. Door de snelle daling van de aandelenkoers leverde dat extra winst op, maar het had ook heel anders kunnen uitvallen. Deze transactie is in twee dagen afgesloten waardoor nauwelijks tijdswaarde verloren gaat. Overigens, de transactiekostenb ij de Turbo’s bedragen in totaal € 24 (SNS Bank).

Omdat de premie van de opties tot stand komt door vraag en aanbod, kan de prijs eenvoudig worden beïnvloed wanneer veel posities nel moeten worden op- of afgebouwd. Omdat de koers van een Turbo direct gekoppeld is aan de onderliggende waarde, heeft dit geen tot nauwelijks effect op de koers van de Turbo. Wanneer iedereen dus door dezelfde deur naar binnen of naar buiten wil, kan dit, in tegenstelling tot opties, doorgaans zonder problemen.

BeursBulletin.nl biedt dagelijks concrete tips en adviezen op basis van bewezen systemen. Dus niet op basis van emotie. BeursBulletin is om deze reden uitgegroeid tot het grootste weekblad op het gebied van technische analyse. Het rendement van onze portefeuille bedraagt na acht maanden maar liefst 30,8%. En dat ook nog eens met een risico dat aanzienlijk lager ligt dan de AEX. Bekijk de grafiek hiervan op onze site.

BeursBulletin introduceert met gepaste trots de TurboPortefeuille.nl Op basis van de eerder uitgegeven adviezen van BeursBulletin zou een zeer hoog rendement behaald zijn. Om de geheimen achter dit prachtige rendement te ontrafelen, organiseert BeursBulletin een Turbocursus.

Na het enorme succes op 17 mei, nodigt het analistenteam van BeursBulletin u graag opnieuw uit voor een gratis Turbo cursus. Deze cursus vindt plaats op 18 juli in het ABN AMRO Hoofdkantoor te Amsterdam. De nieuwe Beursbulletin tips worden dagelijks per SMS en e-mail verzonden en wekelijks in het blad toegelicht. Bovendien ontvangt u nu gratis toegang tot de cursus Succesvol Beleggen met BeursBulletin.

Ga voor een proefabonnement naar www.beursbulletin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten